Szobori Búcsú - Ópusztaszer

2014. szeptember 02. 16:17 - TóthNiki

Szeptember 7-én az Emlékparkban idézik fel a régi Szobori búcsúk hangulatát. A környékbeliek fogatokon, kordékon, lovas kocsikon érkeznek a búcsúra. Az ünnep alkalmából kitárul a székelykapu és ingyenes programokkal várják a kikapcsolódni, ünnepelni vágyókat. A monostor romjai között tartott püspöki szentmisén arra is fény derül, ki lesz az idei Szer Üzenete-díjas.

Az ünnep az Emlékpark történetéhez szorosan kapcsolódik, mivel 116 évvel ezelőtt jöttek itt össze először azért, hogy megemlékezzenek Árpádról, a honszerző vezérről. Az összejövetelekhez mindig kapcsolódott szentmise is, ezért a környékbeliek "szobori búcsú" néven kezdték emlegetni a Kisboldogasszony ünnepnapján tartott megemlékezéseket. A rendezvény programjai és a Park belépő jegytípus által kínált látnivalók, szolgáltatások ingyenesek. A Feszty-körkép ezen a napon kedvezményesen, egységesen 1500 Ft-ért tekinthető meg. 

Részletes program ITT.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr606659643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása