Kecskeméten nemcsak Európa, de a Föld jövője...

2014. június 30. 12:23 - HriczElvira

Az Európa Jövője Nemzetközi Gyermektalálkozó lesz Kecskeméten július 6-13. között. A 13. találkozóra már nem csupán európai gyerekek hivatalosak, hanem a kontinensen kívülről is érkeznek csoportok. Így az USA államaiból, Indiából és Thaiföldről is.

 

Az Európa Jövője Egyesület 1990. szeptember 29-én azzal a céllal alakult, hogy a kecskeméti gyerekeket megismerteti Európa gyermekeivel a gyermektalálkozók során. Az alapötlet egyszerű volt, a kontinens országaiból gyermekeket hívnak meg, akiket kecskeméti iskolák látnak vendégül. A külföldi gyerekek családoknál laknak, majd a következő évben a külföldi csoportok hívják "viszontlátásra" vendéglátóikat. A gyermektalálkozókra érkező külföldi csoportoktól csupán annyit kér az egyesület, hozzanak magukkal nyelvi nehézségek nélkül átadható ajándékot, zenét, táncot, olyan műsort, mely megismerteti kultúrájukat másokkal.

 Velocipéd Parádé

Az idei legnagyobb számú delegáció, 12 csoport Romániából érkezik, Csehországból 3 csoport, Belgiumból, Izraelből, Lengyelországból, Szerbiából, Törökországból és Ukrajnából pedig 2-2. Európán kívülről az már említett izraeli csoportokon kívül rész vesznek még az Amerikai Egyesült Államokból, Indiából és Thaiföldről.

A találkozó programjában a vendég csoportok fellépése kapja a legnagyobb hangsúlyt, lesz táncház, asztfalttánc, Aqua Show, Tűzzsonglőr, "Kis éji zene" előadások és "Gyermekvarázs - kultúrák találkozása" fesztiválprogram). A "Kreatív sokszínűség" program jegyében kiállításmegnyitó, a Budapesti Csodák Palotájának programjai, esélyegyenlőségi délután, Velocipéd Parádé, robot bemutató is lesz.

Forrás: csipero.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr446456045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása