Megterveztük: TOP gyermeknapi programok

2014. május 22. 14:06 - HriczElvira

Gyermeknapon az Övék a Világ! Sütizünk, fagyizunk, kirándulunk, jókat mókázunk együtt, nekünk is jó egy kicsit újra gyereknek lenni. Összeállításunkban kirándulóhelyeket és programokat ajánlunk, hogy még izgalmasabban teljen ez a hétvége!

Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark, Ópusztaszer

Közvetlenül a Nemzeti Történelmi Élménypark szomszédságában találjuk ezt a páratlan, labirintustematikájú élményparkot, amely egész Közép-Európában az egyedüli látványosság a maga nemében. Itt látható és próbálható ki kontinensünk legnagyobb sövénylabirintusa, amelyet logikai feladványok és a magyar történelemre, földrajzra és élővilágra vonatkozó rejtvények és kérdések tesznek még izgalmasabbá és játékosabbá. A különleges fejlesztőeszközökkel felszerelt játszótér és az óriási számháborúpálya vagy a jurta alakú szárazmalom nagyobb csoportokat is tud egyidejűleg fogadni. Minden, ami itt látható, a környék természetes alapanyagai közül való. 

Csillagösvény_17101_1024.jpg

Pepi-kert és Mini Magyarország, Szarvas

A szarvasi Mini Magyarország makettparknak otthont adó Szarvasi Arborétum szintén számtalan programot kínál 2014-ben is a Szarvasra kirándulóknak. A látogatók részt vehetnek az éjszakai detektoros denevérlesen, vagy akár bekapcsolódhatnak a bagolylesbe is. Az immár hagyományosnak számító szezonnyitó program, a Szorgos Hangyák Napja mellett szabadtéri koncertek, állandó kiállítások, egyedülálló természeti környezetben induló sétahajó-kirándulások várják a látogatókat, és izgalmas kalandokra számíthatnak a geocaching rajongói is. Az arborétumban is kikötő, szarvasi holt-Körösön közlekedő Katalin II. sétahajó áprilistól október végéig egész nap folyamatosan jár. A hajó fedélzetéről látható a régi Nagy Magyarország közepét megjelölő emlékmű, a Szarvasi Arborétum, a vízparti üdülők sora, Tessedik Sámuel temploma, Bolzák kastélya, a mocsári ciprusok és a Szarvasi Vízi Színház és a gyalogos fahíd.

Kapcsolódás a Régészet Napja programokhoz (Új módszerekkel a Zöld Jövőért program családi vetélkedő)
2014. május 31.
Részletek

Tavasztól az ország egyetlen interaktív makettparkjában már mintegy félszáz makett látható. Közel 280 méternyi mini vasúti sínen, alagutakon, hidakon átkelő mini mozdonyok és a mini Balatonon, illetve a mini Dunán ringatózó hajó és vitorlás makettek mellett több emblematikus épület, kastély, templom, állomásépület meg is szólal a történelmi Magyarország közepén, a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarországban.

nyitas29_resize.jpg

Maros Kalandpart, Makó

A Maros-parti strand felé vivő út mentén épült 190 méter hosszú lombkorona-sétányon a látogatók 8–10 méter magasan, a lombok között sétálhatnak, a pihenőkben a Maros környezetét és élővilágát bemutató információs táblák láthatók. A sétány mellett játszótér és parkoló is épült.  A lombkoronasétány hétköznapokon 14.00 órától, hétvégenként pedig délelőtt 10.00-től este 19.00 óráig látogatható – ingyenesen.

A 4 méter magasságban lévő 29 feladatból álló kötélpálya a festői Maros folyó mellett húzódik, igazán nagy izgalmakat nyújt azoknak, akik próbára akarják tenni ügyességüket, kitartásukat és erejüket. Akinek pedig ennyi izgalom nem volt elég, feltétlenül csússzon át a Maros felett 8 méter magasságban kifeszített drótkötélpályán. A pálya hossza 2x164 méter és kb. 2x1 percig tart. Aki pedig még ennél is extrémebb kalandra vágyik, próbálja ki az ingát. A fel- és leszállás egy vasbeton pódiumról történik. A vendég a 18 méter magas „A” toronyra függeszkedik fel sodronykötéllel. A függeszkedést a másik toronyban elhelyezett elektromos csörlőberendezés segíti. Amikor úgy érzi, készen áll, maga oldja ki a rögzítést egy ejtőernyős biztosítószeg kihúzásával. Ezzel szinte szabadesésben zuhan be az inga két szára közé, majd köríves lengő mozgásban marad egy ideig. 

Gyermeknap
2014. május 25. 11.00-19.00 óra, Makó, Hagymaház Szabadtéri Színpad
Részletek

Makó_20110708191_resize.jpg

Vadnyugati város, Csongrád-Bokros

A vadnyugat mindig tele volt váratlan fordulatokkal, véget nem érő kocsmai bunyókkal, bankrablásokkal, szájhős fegyverforgatókkal és természetesen az új világba érkező szebbnél szebb fiatalasszonyok táncával ékesített mulatozással.  Látványos és egyben mulatságos műsorok várják a vendégeket, melyek teljessé teszik a családi programot.

Idén is, 2014. május 25-én 10:00-18:00 között megrendezésre kerül a Vadnyugati Gyereknap, amely egyben a Vadnyugati Város szezonnyitó bulija is! 

vadnyugati-varos-csongrad-bokros-megnyito-00.jpg

25 éves a Szegedi Vadaspark

1989 május utolsó vasárnapján, gyermeknapon, pusztán néhány tíz állat bemutatásával nyílt meg Szeged állatkertje, amely az elmúlt negyedszázad alatt méltán lett a város és a régió leglátogatottabb zöld szigete. A gyönyörű erdei környezetben működő Vadasparkban, az évi közel 200 000 látogató ma már 5 földrész 200 különböző állatfajával ismerkedhet meg nálunk, köztük olyanokkal is, amelyek Magyarországon, sőt Közép-Európában is csak itt láthatók. Érdekes, hogy a 25 éves Vadaspark szülinapja pont május 25-ére esik, lévén idén ez a nap, május utolsó vasárnapjaként a gyermeknap. Hagyományainkhoz híven ekkor, a mi ajándékunkként, a 14 év alattiak nagyon kedvezményesen, most 350 Ft-ért léphetnek be hozzánk. De nemcsak ezzel, hanem nyitástól zárásig, a következőkben részletezett, számtalan izgalmas, szórakoztató programmal is kedveskednek a látogatóknak ezen a napon. 

Bolygóvadászat, Kecskemét

Kecskeméten megtalálható a Naprendszer méret-, és távolságarányos modellje, köztéri szobrok formájában. A szobrok mentén a Városházától a Planetáriumig 3,3 milliárdszoros kicsinyítésben nézhetjük meg a Nap és az (ezredfordulón ismert) bolygói méret- és távolságarányos modelljét. Mindegyik szobornál megjelenik a Nap kicsinyített mérete, s ezen a nagy gömbön kell megkeresni a hozzá képest kicsi bolygó-makettet. A „Naptól a Marsig” az „égitestek” még elférnek a Városháza mellett, de a többi szobrot sokkal távolabb kell keresni! A bolygóvadászatot a Planetárium honlapjáról letölthető térkép segíti.

A Planetárium gyermeknapi programjai:
Május 23.     17:00     Csillagászati szakkör (INGYENES!)
Május 24.     15:00     Fedezzük fel a világűrt!
                       16:00     3D filmvetítés – Állatok közelről
                       17:00     Kozmikus utazás – a világűr felfedezése  
                                      Ea.: Balogh Gábor, szakelőadó
Május 30.     17:00     Csillagászati szakkör (INGYENES!)
Május 31.     15:00     Dinoszauruszok bolygója
                       16:00     3D filmvetítés – Autócsodák
                       17:00     Bolygónk  története
                                      Ea.: Balogh Gábor, szakelőadó

IMG_0119_resize_Kecskemet_Gyereknap.jpg

További programok Kecskeméten:

Alma Együttes gyermeknapi koncertje
2014. május 23. 10.00 óra és 17.00 óra, Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ
Részletek

Egész napos programok, népi játszótér, gyermeknapi kirakodóvásár
2014. május 25., Kecskemét, Főtér
Részletek

Gyermeknap a Vadaskertben, kézműves foglalkozások, arcfestés, bűvészbemutató
2014. május 25., Kecskeméti Vadaskert
Részletek

Gyermeknap a Szórakaténuszban, madárkészítés különböző anyagokból
2014. május 25., Kecskemét, Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely
Részletek

Legyél Te is bogaras! Közös molyolás az udvaron. Készíts csipeszcsigát, zseníliapókot, levéltündért!
204. május 25. 9.00-16.00, Kecskeméti Ifjúsági Otthon
Részletek

Gemenc

A folyó szeretetteljes ölelésben tartja karjaiban Gemencet. Az ártéri erdőket keresztül-kasul szabdalják a mellékágak, a fokok, a holtágak, melyek páratlan természeti értékeket rejtenek. A madárdal, a szarvasbőgés, az ágak reccsenései, a hulló falevél, a szél suhanása, a megcsillanó harmatcseppek mind-mind a tökéletes remekmű részei. A gemenci túrák önállóan is megtehetőek, de szakvezetés kérhető a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban. A központból indul a Gemenci Erdei Vasút, mely hétköznapokon Malomtelelőig közlekedik. Májustól októberig, hétvégenként nosztalgia gőzmozdony szállítja az utasokat Gemenc-Dunapart állomásig. Az erdei vasút Pörböly állomást elhagyva, mintegy 500 méter megtétele után belép a Gemenci erdőbe és végig szebbnél szebb táljain halad. Lassi megállóhelynél keresztezi az Országos Kéktúra útvonalát.

A Gemenci erdő mellékágait különleges módon is fel lehet fedezni. Az erdei vasút menetrend szerint induló járataival szállítják a kenukat a Duna mellékágaihoz. Igény esetén túravezetőt is biztosítanak a vízitúrázáshoz. Túrakenu kölcsönzés helyszín szállítással (Nyárilegelő vagy Gemenc-Dunapart): 4 000 Ft/kenu/nap. Túravezetés díja:  13 000 Ft/1-4 óra, 19 500 Ft/egész nap.

Igazi különlegesség a Rezéti-Dunai vízi tanösvény – a gemenci mellékágban létesített tanösvényen többféle lehetőség szerint túrázhatunk önállóan, vagy túravezetővel. A tanösvény kiinduló pontja a Rezéti-Duna partján, az erdei vasút Nyárilegelő állomásánál található. Ajánlott túraútvonalak a 18 km-es (kb. 8 óra) Veránka-túra, a 14 km-es Rezét-túra vagy a 8 km-es Kisrezét-túra. A Békatutaj Egyesület az idén három alkalommal szervez kétnapos vízitúrát Gemencen, az elsőt a gyermeknap hétvégéjén.

Zöld ár árvízitúra Gemencen
2014. május 23-25.
Részletek

DSC_0583_resize.jpg

Mesehajó
2014. május 25-én, az Ökoturisztikai Központ sétahajós kirándulásokat szervez a Sugovicán és a Dunán.
MESEHALLGATÓ SAROK Mesélő: Kis Pál István szépíró. Közben: fajáték készítés, egyéb kézműves foglalkozások.
A sétahajó indulása (Baja, Halászpartról): 14:00, 15:30.
Részvételi díj: gyermek: 1.000 Ft, felnőtt: 1.500 Ft
Jegyek válthatók:
Május 24-én 13:00 óráig a bajai TOURINFORM irodában, május 25-én 13:00 órától a helyszínen.
Részletek

Városi Gyermeknap
2014. május 25., Baja, Ifjúsági Szálló és Kemping
Részletek

Gemenc hajó1_resize.jpg

További programok

III. Katolikus Majális
2014. május 24., Kecel
Részletek

Városi Gyereknap
2014. május 25., Békéscsaba
Részletek

Tűzoltósági Gyermeknap
2014. május 24., Szeged, Szentes, Makó, Hódmezővásárhely, Csongrád
Részletek

Városi Gyermeknap
2014. május 25., Orosháza
Részletek

Városi Gyermeknap és Egészségnap
2014. május 31., Dévaványa

Városi Gyermeknap
2014. május 31.,június 1., Szeghalom

IV. Sárkányhajó Kupa
2014. május 29-31., Kalocsa
29-én – Edzés a Vajas-parton
30-án – Általános és középiskolás csapatok futamai
31-én – Felnőtt futamok
Részletek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr586195049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása