Így néz majd ki a megfordított Szabadtéri Játékok

2014. április 25. 09:54 - HriczElvira

A Dóm felújítása miatt nem marad el a Szegedi Szabadtéri Játékok 2014-es évada, ám egy jelentős változás lesz majd az eddigiekhez képest. A nézőtér 180 fokot fordul, így nem a Dóm előtti terület szolgál színpadul – a tér másik oldalán láthatjuk a darabokat, a nézők pedig a Dómnak háttal foglalnak majd helyet. Ennek köszönhetően végre megvalósul a 80 éves terv: helyet cserél a színpad és a nézőtér.

A 180 fokos fordulat – háttal ülünk majd a Dómnak.

“Az 1931-es indulás óta gondolkodtak a vezetők azon, hogy ezt meglépjék, most pedig ezt megtehetjük. A nézőket már megkérdeztük, a válaszadók 2/3-a pozitívnak értékeli a lépést” – mondta el Herczeg Tamás, majd hozzátette: az öltözők a Rerrich Béla térre költöznek át, ezzel tovább tehermentesítik a Dóm teret.

A tervek szerint tehát a Dóm tér órateraszán a jelenlegi legkorszerűbb technikát alkalmazó mobilszínpadot állítanak majd fel, amely mindkét irányba képes lesz forogni – az újítás egyébként a fesztivál történetének egyik legnagyobb beruházását hozza majd magával.

Ilyen lesz a Rerrich Béla téri öltözősor.

Az új elrendezésű Szabadtéri Játékokon olyan darabokat láthatunk majd, mint a Zorba, a görög, a Csárdáskirálynő, az Elfújta a szél, a Háry János, valamint a Mamma Mia! Utóbbi esetében már plusz előadásokat is beterveztek a szervezők, a Háry Jánosról pedig kiderült, amellett, hogy parádés lesz a szereposztás, egy francia világsztár is feltűnik majd benne. Hogy ki, azt egyelőre nem lehet tudni, de információnk szerint a Jean Reno-Alen Delon-Depardieu hármasból érkezik valaki Szegedre.

Ezt láthatjuk majd a nézőtérről.

Forrás: szegedcafe.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr16084372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annamanna 2014.05.05. 10:54:40

"a Háry Jánosról pedig kiderült, amellett, hogy parádés lesz a szereposztás, egy francia világsztár is feltűnik majd benne. Hogy ki, azt egyelőre nem lehet tudni, de információnk szerint a Jean Reno-Alen Delon-Depardieu hármasból érkezik valaki Szegedre."
A világhírű francia világsztárt Bodrogi Gyulának hívják. Ki van írva a szereposztás, fölösleges továbbra is hülyíteni a nézőket.

Linusblabla 2014.05.05. 10:54:52

Az én információim szerint pedig az egyik francia világsztár neve helyesen: ALAIN DELON. Gratulálok! Nyert egy belépőt a Szegedi Szabadtéri Játékokra!

HriczElvira · http://delalfold.itthon.hu 2014.05.21. 14:20:00

@annamanna: Bodrogi Gyula a francia király szerepét kapta, Napóleont pedig Gérard Depardieu játssza.
itthonadelalfoldon.blog.hu/2014/05/21/depardieu_alakitja_napoleont_a_hary-ban

annamanna 2014.05.27. 15:15:31

aszta... köszönöm szépen, ez aztán az örömhír :) rögtön tovább is adom! :) wow, hurrá :)

annamanna 2014.05.27. 15:15:35

@itthonadelalfoldon: wow, ez aztán az örömhír, rögtön tovább is adom! :) hip-hip-hurrá :)
süti beállítások módosítása