Lombkorona-sétány rekordméretű csúszdával

2013. május 14. 10:33 - HriczElvira

Az országban egyedülálló, a fák koronái között 8-10 méter magasban vezető, 190 méter hosszú lombkorona-sétány épült a makói Maros-parton. A látványosság ingyenesen látogatható.

lombkorona-sétány.jpg

Hasonló legközelebb Salzburgban található, viszont a makói végén lévő 18 méteres toronyból egy negyvenméteres csúszdai indul, amely a Kárpát-medence leghosszabb szárazföldi csúszdája. A sétány 18 - az ártéri talaj miatt speciális technológiával készült betonoszlopon kialakított, kisebb-nagyobb pihenő között vezet. A pihenők - mivel a hagyma városában vagyunk - természetesen hagymakupolákat mintáz. Az itt haladó vendégek a madarak szemszögéből figyelhetik meg az ártéri erdőt, a természeti értékek és a környezet megismerését magyar, román és angol nyelvű információs táblák is segítik. A bátrabbak ügyességüket a sétaút mellett kialakított három függőhídon is próbára tehetik, akik pedig elfáradtak, egy pihenőrész padjain leülhetnek.

Az elmúlt években mintegy félmilliárd forintnyi beruházás valósult meg a környéken: kalandparkot alakítottak ki a Maros fölött átívelő canopy-pályával, ökotúra-útvonalat hoztak létre és épült egy környezetvédelmi oktatóközpont is.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr485299507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása