Fehértavi darvadozás

2012. november 12. 14:54 - HriczElvira

daruvonulás.jpgA Kiskunsági Nemzeti Park 2012. november 16-17. között az idén először rendezi meg a Madárvonulás Dél-Alföldi Ünnepét. Az első napon a Sándorfalva-Macskási gyepen darunéző túrát, majd filmvetítést és beszélgetést tartanak. Szombaton hajnalban kezdetét veszi a Fotós futam és terepmadarász verseny, illetve hajnali túra indul a Fehértóhoz.  A Tisza-völgyi bemutatóháztól induló kerékpártúra során pedig az éppen táplálkozó darucsapatok meglesése a cél. A gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen a túrák mellett madárgyűrűzési bemutató, játszóház és kézműves foglalkozás, vetítéses természetrajzi előadások és kisvonatozás is várja a gyerekeket. A Mesesarokban Daru Dani, a mókás táncos címmel bábos természetrajzni mesét hallgathatnak, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely közreműködésével pedig sárkányröptetést, a Szegedi Táncegyüttes csoportvezetője irányításával pedig "Darudübögő" táncházat is tartanak. A program esti csillagászati bemutatóval zárul.

Igazán tartalmas, izgalmas családi program lesz!

Aki erről most lemarad, a Csemete Környezetvédelmi Egyesület november hétvégéin "darulest" szervez a Szegedi Fehér-tónál. Indulás a Mars téri autóbusz pályaudvarról a 14:25-kor induló Sándorfalvi autóbusszal. Gyülekező 14:10-kor az Információ előtt. Fényképezőgépet és távcsövet érdemes hozni. Bővebb információ és előzetes jelentkezés Csehó Gábornál a +36-30-269-13-28-as telefonszámon, vagy az info@csermely.com e-mail címen.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

darmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr884903381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása